DESPOTOV 1. ROĐENDAN I NJEGOVA JESENJA ŠUMA

Prvi rodjendan mog deteta. Našeg deteta. Prošla je godina koja je bila Roller Coaster emocija, fizičkih i psihičkih stanja. Nikada pre u životu nisam imala u samo jednoj godini toliko smeha, suza, nervoze, sreće, brige, knedli u grlu, poljubaca, iskeženih kao lavica čeljusti kada sam mislila da moje malo biće može biti na bilo koji način ugroženo, neprospavanih noći, jutarnjih sa mužem zagrljaja dok iscrpljeni molimo jedno drugo ko će kafu da skuva, o pripremi doručka da i ne govorim, toliko lepih osećanja koja luduju od glave do pete celim telom, nemira, a u isto vreme i mira, toliko osećaja kao da sam drveni mali brod u sred morske oluje do ljulaškanja istog u mirnoj luki pod suncem.

Od onog trena kada na testu za trudnoću vidite 2 crte, više ništa nije isto. Život kada vadite test iz pakovanja je jedan, a od momenta kada ugledate pozitivan rezultat je drugi. Čudno je i zbunjujuće za vas koje još uvek niste mame, ali je to tako normalno i realno. I prelepo.


E onda nakon svega toga dodje dan kojim se obeležava 1. rodjendan vašeg zrna graška koje ste nosili u vašem stomaku mesecima, vašeg zrna koje jedino zna kako vaše srce uživo izgleda. Ono koje ste posle godinu dana nosili u naručju, jer je to jedino mesto koje može da zameni unutrašnjost maminog stomaka. Mesto zvano “mamin zagrljaj”.

Odlučili smo se za restoran “Pikanterija”, koji ima lepa vina i lepu baštu, ali s obzirom je Despotov rodjendan 10.11. period jeseni u Beogradu, morali smo da budemo u untrašnjosti restorana gde dominira drvo i topli tonovi. To mi je donekle pomoglo u odabiru teme za dekoraciju. Razmišljala sam i odlučila da to bude “DESPOTOVA JESENJA ŠUMA”.

Vrlo brzo sam se bacila na posao. Ja sam kao dete, i posle i kao devojka, išla u razne kreativne radionice, a kasnije sam i radila sa decom ometenom u razvoju u istim, i zbog podmakle trudnoće morala da prestanem, i ta oblast kreative i dekoracije mi je jako bliska. A dekoracija ovog, meni najvažnijeg rodjendana, bila je pravo uživanje. Pomoć moje mame, najkreativnije osobe u mom životu, i moje bliske prijateljice Vukice, koja se bavi ovim poslom sa svojim odličnim @eventdeco i koja je u celom haosu pravila “rolat” kolač da liče na male panjeve i medenjake u obliku šumskih životinja, mi je dobro došla i mnogo pomogla, jer je posla bilo puno, a slobodno vreme sa malim detetom je ono što fali svakoj majci.
Posebno moram da pohvalim i mog Marka, koji je sa mnom išao po Savskom Keju, skupljao grane, nosio ih i gundjao 🙂 i posle mi pomagao da na njih vezujem najlonsku traku i silikonom lepim lišće koje sam skupljala u Košutnjaku. Kasnije je i sve te grane kačio po restoranu iznad stolova, jer njegovih 2m u tim situacijama itekako znače 🙂 Danima smo skupljali, gde god bi ugledali i kestenje, žireve, šišarke…Po pijacama tražili kukuruze, razne bundeve, svih oblika i veličina, i dekorativne i jestive :-), orahe u ljusci, razno saksijsko cveće jesenjih boja…
Kada smo sve prikupili na red je došla postavka svega i to je nešto što mi je bilo “najteže”. Ja spadam u one grozne perfekcioniste, za to je “kriv” moj tata, koji me je odmalena terao da sve što radim radim kako valja, i u tome preterivao, i tako su svaka sveća, svaka šišarka i cvet morali da budu na mestu na kojem se po meni uklapalo.


Zamolila sam ujaka da mi napravi na našem placu gde imamo materijala, panjeve raznih veličina, ukrase od drveta i gajbice. On je dipl. ekonomista sa ogromnim talentom za kreativni posao. 🙂
Veliki broj radnji za kuću sam obišla da bih našla razne figurice i ukrase koji mi se uklapaju u temu. Nekada bih izgubila i 2 sata tražeći šta mi treba, i na kraju nalazila po jednu figuricu, ali je meni značila kao zlatna poluga 🙂 Tražila sam i razne trake, jute i materijale. Teta Lela, baka mog kuma, mi je pozajmila prelepe stolnjake, a par sam imala i od moje bake. Mnoge su njih dve zajedno i štrikale.


Svi slatkiši i sama torta su takodje bili “jesenjeg” izgleda. Torta je bila mix raznih divnih ukusa, radjena u našoj dragoj @sonata_torte sa figuricama šumskih životinja.

Stolovi za goste su svi bili tematski povezani sa izgledom glavnog Despotovog stola. Neki gosti su i krckali dekoraciju i jeli (orahe u ljusci) 🙂


Za muziku je bio zadužen saksofonista sa svojim velikim, prelepim, zlatnim saksofonom, koji je moj omiljeni muzički instrument i koji se odlično uklopio u celu priču. Znate kako fenomenalno zvuči kada se na njemu izvodi “Danas nam je divan dan…” dok gosti pevaju!

Što se tiče garderobe, Despot je imao teget pantalonice na kojem su bile male srne, zeke, ježići, lisice i drveće, končani džemperić narandžasto braon boje, čarapice sa slikom lije, i teget male cipelice. Sebi sam sašila suknju od tanke vune, u jesenjim bojama. I pozivnice su nam bile u temi jesenjeg “woodland-a”.

Ceo ovaj, nama važan dan, ispratila je maestralno kao i uvek, svojim aparatom moja draga Ana @la.lanna
Dokle god budem hodala ovom planetom pamtiću dan kada sam videla “pozitivan test” za trudnoću, dan kada sam rodila svoje zrno, i dan njegovog jedinstvenog 1. rodjendana.
1.rodjendana našeg zajedničkog života i najvećeg životnog smisla.

Srećna sam što sam sa vama podelila ovaj dan koji je bio u znaku moje porodice jer i vi mi donosite jednu veliku sreću, jer ste i vi na neki način moja porodica!

Vaša Sara

Comments

    1. Milana, draga, HVALA TI! Nadam se da se vidimo uskoro na nekom novom Momsters dešavanju! 🙂 :-*

  1. Bože, kako lepo napisano, kao i sve što pišeš… puno emocija koje se i te kako osete kroz tekst… Sad sam tek videla da je Despot rođen 10.11. I naš Ilija je isti dan rođen 🙂 Nemam mnogo vremena da čitam, ali kad uhvatim pola sata, kao sad, obavezno pogledam blog i makar “pretrčim” da vidim šta ima novo! Ljùbimo vas puuuno! Katerina i Ilija ❤

  2. Draga Saro,svaka cast👏👏👏 ne znam da li si ljepse napisala ili organizovala sve to…toliko divnih detalja,ma savrseno zaista… Hvala sto si to podijelila sa nama☺Meni od kako je nastao blog, svako vrijeme dok kafu pijem obavezno uz momsters prodje… Veliki pozdrav😍😙😍

    1. Draga Sanja, mnogo mi je drago “što sam deo” tvog slobodnog vremena 😍 Hvala ti!!! 💋💋💋

  3. Draga Saro, dok sam čitala ovaj divan tekst kao da sam šetala nekom bajkom. Svaka čast! I da, kao što je napisala Sanja, do moja djevojčica spava (ukoliko je ručak spreman) ja sam na tvom blogu ili instagram profilu.
    Samo tako nastavi, ne mijenjaj se i ne daj da te promjene.

  4. Uistinu prelijepo napisano, kao sto rece prethodna g-dja, poput bajke. Sjecam se i ja svoje druge linije,pamtim sve vezano za prvu uspjesnu trudnocu. Despot je bas sretan sto ima takvu mamu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *