Kad sam vam pre izvesnog perioda okačila sliku na Instagramu kako spremam granolu, pisale ste mi i tražile recept. Mi je u kući obožavamo!
Evo ga:
180g ovsenih pahuljica
180g ražanih pahuljica
120g oraha
50g listića kokosa (ili 25g brašna od kokosa)
40g suncokreta
35g lanenih semenki
4 kašike meda
1 kašika kokosvog ulja
3 kašike vode
1 kašičica cimeta
80g suvih kajsija
80g suvih šljiva
40g suvog groždja
Zagrejati rernu na 185C i uzeti veliki pleh. U jednoj činiji pomešati sve suve sastojke, a u drugoj med, kokosovo ulje i vodu. Sve sjediniti i prstima izmešati. Rasporediti sve na pleh, na koji ste stavili papir za pečenje i peći 20-25 minuta, ali na svakih 7-8 minuta otvoriti rernu i promešati da ne bi gornji sloj izgoreo. Peći dok ne dobije lepu žutu boju.
Kada se ohladi dodajte suvo voće i sve sipajte i čuvajate u većoj staklenoj tegli.