LAZANJE! mmmm…😋

Jutros sam sredjivala svoje kuvare, sveske sa receptima, fascikle sa raznim isečenim iz novina, časopisa receptima, raznim odštampanim sa interneta…kao i kutiju sa receptima obe bake, i nekoliko i od prabake (te posebno volim) ♥️ Tako sam došla na ideju da napravimo post koji sam nazvala “MOMSTERS KITCHEN” 👩🏻‍🍳
Plan je sledeći 👉🏼pišemo recept jela koje naševi muževi, momci…najviše vole kada mi spremimo 😀Može i bivši muž, bivši momak, nije važno uopšte…😄 Muški stomak je specifičan sudija! 😄Ja ću prva! ✌🏼
Moj Marko o b o ž a v a moje 🔹LAZANJE🔹i iz tog razloga vam pišem recept kako i na koji način ih ja pravim već godinama. Krećemoooo: U većoj šerpi prodinstam praziluk, nekada i crni luk (zavisi šta imam tad kod kuće), zatim dodam •500g mlevenog junećeg mesa (uvek tražim da samelju odredjeno parče koje izaberem od buta) Kada se i meso lepo izdinsta dodam •250ml (možete i više ako volite) neutralne pavlake (koje god), 1 paradajz pelat (“Cirio”, “Polimark”…ako imate domaći još bolje), dodam malo vegete (volim prirodnu vegetu od sušenog povrća, ima po “Zdravim hranama”), malo soli i bibera. Zatim pleh (to je više djuveč, djuvečara… kako ko već zove), podmažem ga malo puterom. I krenem da redjam lazanje (najviše koristim “Barilla” ili “Del Castello”), premažem malo neutralnom pavlakom, pa sipam sadržaj iz šerpe, i narendam preko sloj kačkavalja (ja volim “Biserov trapist”) I onda opet preko red lazanja, premažem nautralnom, pa mesa, pa kačkavalja…i sve tako dok imam materijala. Završim gornji sloj sa redom lazanja. Preko folija i u rernu na 200C. Posle otprilike 45min. (opet to zavisi od rerne do rerne), sklonim foliju i ostavim da se gornji sloj zapeče. Kad je izvadim iz rerne pospem je sa ostatkom rendanog kačkavalja i njam, njam 😋 i na sve to + 🍷i 👌🏼
🌹Sad je red na vas moje Momsters 👩🏻‍🍳👩🏼‍🍳👩🏽‍🍳

Sara

Comments

  1. Odlično! 😊
    Moj M takođe obozava moje lazanje, i mislim da generalno muškatci vole 😁 Moj recept je sličan i glasi : Prodinstati 3 veće glavice luka na maslinovom ulju,(srebrenjak kad ima, kad nema onda crveni), dodati mleveno meso, posoliti i pobiberiti, dinstati 15ak minuta pa dodati sok od paradajza (tomatino ili domaći) i kuvati na srednjoj vatri 20ak minuta. Dok se meso krčka, u drugoj manjoj šerpici pravim bešamel : u istopljeni puter dodam brašno pa mleko, i mešam dok se ne zgusne. Kad to završim, ređam red kora (domaće sa pijace koje se ne kuvaju pre ređanja), premažem bešamel, pa meso pa kačkavalj i tako 3 puta. Na kraju stavim red kora, bešamel i kačkavalj i u rernu. Pečem oko 45 min, dok lepo ne porumeni! Sve sastojke stavljam otprilike, u kuvanju nikad ne merim i uvek mi ispadne baš onako kako sam zamišljala 😊 Prijatno! 😘

Leave a Reply to Sara Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *