Nekoliko jednostavnih, a lepih načina da pokažete ❤ sa svojim detetom

Hello Momsters!

1.Neočekivano, izaberite na primer utorak veče, da odete svi zajedno u bioskop, a dete neka izabere film koji ćete gledati.
2.Krenite u dugu šetnju i hodajte tempom svog deteta. Ne žurite i neka dete samo izabere pravac i temu razgovora.
3.Napravite zajedno malu izložbu u stanu sa vašim zajedničkim fotografijama i ponosno ih pokazujte svima koji vam dodju u goste.
4.Stavite s vremena na vreme u džepove od jakne ili pantalona bombone uvijene u papirić na kome su ispisane najbolje osobine vašeg deteta.
5.Pripremite mu “posebno” kupanje. Ako imate kadu, napunite je i napravite penu, dodajte razne igračke… Dozvolite mu da se igra sa stvarima oko sebe, napravite mu milkšejk da pije dok se brćka u kadi…
6.Pošaljite svom detetu pismo poštom sa nekim zabavnim kuponom, na primer za zajednički odlazak u poslastičarnicu. Napišite na koverti krupnim slovima da je pismo tajno i dostavljeno lično za njega.
7.Gledajte zajedno slike i video zapise kada je bio/la bebac 👶🏻
8.Dozvolite detetu da, umesto spavanja, pogleda sa vama film u pidžami.
9.Sastavite spisak želja vašeg deteta na papiru, zakačite ga na vidno mesto i počnite brzo da ih ispunjavate. Možete takodje napraviti i kao poster, gde bi želeo/la ovog meseca da ide (Zoo vrt, igraonica, izlet…)
10.Krenite zajedno u prodavnicu, izaberite sastojke za tortu i zajedno je i napravite.
11.Napišite pesmu sa imenom vašeg deteta, ili potražite nešto tako na internetu, i stavite mu pod jastuk.
12.Ukrasite mu sobicu ili njegov kutak u odredjenoj sobi bez ikakvog razloga.
13.Napravite tajni “sanduk riznicu” od kutije za cipele. Napunite je “zlatom” (bombonama i raznim sitnicama), sakrite je i nacrtajte na papiru “kartu” sa uputstvima kako da nadje sakriveni sanduk.
Momsters, biće mi drago ako neku od ovih ideja primenite sa vašom dečicom…A vi nam napišite neke vaše predloge ako želite! Hvala vam unapred!
Despot i ja vam šaljemo #love!
Sara 🌸

Photo by @la.lanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *