Umetnost naše dece

Dobro dan svim mamama!
Danas bih da vam pišem malo o umetnosti, umetnosi naše dece… Ja sam počela da crtam dosta rano, sa svega par godina, a tu ljubav su mi preneli roditelji, koji su oboje izuzetno kreativni. Išla sam dugi niz godina u kreativne centre, škole slikanja, ali sam najviše naučila od majke koja je me je podsticala da radim kreativne stvari, što čini i dan danas…
Večeras ću napisati vama par ideja kako možete podržati kreativne impulse vašeg deteta i pokazati mu da ste ponosni na njegovu “umetnost”…
Prva i osnovna stvar je da čuvate sve njegove/njihove crteže!
1. Stavite ih u ramove. Mogu biti svi isti, ali drugačije veličine i njima ispunite jednu stranu zida.
2. Možete i izvaditi stakla iz ramova i ostaviti samo pozadinu rama na koju možete lepiti, raznim šarenim nalepnicama, dečije crteže ili ih kačiti na karton od plute. Biće lakše da ih menjate bez skidanja ramova sa zida.
3. Zatim možete sve izvaditi iz rama na zidu, i staklo i karton, i direktno zalepiti crtež na zid.
4. Razvucite kanap u njegovoj sobi, vertikalno ili horizontalno i kačite crteže malim štipaljkicama. (Ja sam videla razne lepe, drvene u knjižarama)
5. Pričvrstite magnetima crteže na frižider.
6. Napravite poster od dečijih crteža.
7. Iskoristite vešalicu za pantalone i zakačite crtež.
8. Napravite fotoalbum u koji ćete staviti i crteže deteta, a i fotografije dela poznatih umetnika. (“skinite” ih sa interneta, pa na usb pa u foto radnju 😊)
9. Ako ste u mogućnosti, ako možete, i želite omogućite detetu da crta na nekom delu zida sobe.
10. Koristite elektronski ekran za prikaz fotografija na kojima su crteži vašeg deteta.
11. Uramite neki od crteža i stavite na vaš noćni stočić.
12. Uslikajte radove vašeg deteta pomoću aplikacije “ArtKive”. Daje mogućnost da se unese naziv, datum i opis i posle se sve to može odštampati i napraviti knjiga. (košta oko 6$)
13. Dogovorite sa nekim lokalnim kafeom, da okače na zidove radove vašeg deteta i dogovorite sa drugim roditeljima i njihovom decom da napravite dečiju zabavu. Vlasnicima će biti drago da posetioci budu deca, kao i povećanje profita 😊, a deca će ceniti to “poštovanje” prema njihovim malim “umetničkim delima”!

Drage moje mame, da li vi demonstrirate kreativnost svoje dece, ako da, kako? Podelite sa nama!

Despot i mama Sara vam šalju zagrljaj! 🌻🌻🌻

Photo by @la.lanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *