Svi vi koji pratite moje Instagram profile često možete videti po story-jima da je avokado uvek u mojoj korpi sa voćem. Kako ga moja porodica i ja koristimo u ishrani, pišem vam u ovom postu.
Na prepečen hleb namažem namaz od izgnječenog avokada sa malo soli i limunovog soka, i preko poredjem iseckana kuvana jaja. Evo ovako to izgleda:
Zatim, kao dodatak u svežim, letnjim salatama gde ide zelena salata, rukola, matovilac, svež krastavac, paradajz, crveni luk i avokado:
Kao sos za tost hleb, za koji u blender ubacim avokado, pola šolje svežeg peršuna, pola šolje maslinovog ulja, pola šolje vode i kaščicu soli, jedan čen belog luka, sok jednog limuna, pola šolje pistaća.
Ako volite ljuto možete i malo zelene ljute paprike.

I kao poslaticu, kada u blender ubacim baš mekani avokado, med, bananu i kako. Dobije je divan kremasti kao puding:

Šaljem veliki 💋 za sve vas!
Sara