Bebinjamnjam doručak: popara

Drage Momsters mame,
za početak našeg druženja ovde predstavljam vam – poparu!

Neke od nas je pamte iz detinjstva, pod ovim ili nekim drugim imenom, za neke je asocijacija na baku i selo, za neke na obdanište, a danas je mnoge mame osporavaju kao jelo koje nema veliku hranljivu vrednost. Možda su u pravu ako se misli na klasičan recept za pripremu, ali ne mora da bude tako!

Ukoliko pravite poparu od svog, domaćeg hleba popara će biti super doručak za vaše mališane.

Napravite hleb od speltinog i ražanog brašna pa ga isecite na kockice. U šerpu sipajte malo vode (procenite u zavisnosti od količine koju pravite, recimo 1dl) i ostavite da proključa. Kad proključa sipajte hleb i smanjite temperaturu pa hleb mešajte dok ne smekša. Dodajte kockicu putera i sve mešajući sjedinite. U smesu dodajte i umešajte mladi sir ili kajmak i kašiku samlevenih semenki: lan, golicu i suncokret.

Ako kao mi imate svoje začinsko bilje na terasi, dozvolite svom detetu da ‘čupne’ malo vlašca i da svoj ‘final touch’ ovom doručku.

Uživajte & prijatno, drugari 🙂

Još bebinjamnjam recepata možete pronaći na sajtu bebinjamnjam, u android ili iOS aplikaciji, kao i na istoimenoj instagram stranici.

Comments

  1. Kao mala, obozavala sam ovo jelo. 😀Moracu svom sinu da spremim. Da oseti ukus mog detinjstva. Divno podsecanje. Hvala 🤗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *