BOJANA BAROVIĆ NAM PRIČA O SVOJOJ DIVNOJ KOZMETICI (I JOŠ PONEČEMU…)♥️

Ovaj intervju za Momsters Blog mi je posebno drag. I više nego drag.♥️

Na moja pitanja odgovarala je za mene važna ženska osoba. Ona sa kojom preko 8 godina delim svoje važne životne dane, momente, sreće i tuge…
Sećam se noći kada je svoju devojčicu (našu mezimicu) Leonu ♥️ donosila na svet. Do jutra nisam oka sklopila proveravajući telefon svaki čas čekajući srećnu vest.

Iako smo porodično povezane, jer su nam supruzi rodjena braća, ona je za mene mnogo više od toga.

Želela sam da je malo više upoznate kroz neka pitanja koja sam joj postavila, a tiču se njenih stavova, posla kojim se dugi niz godina bavila, njene nove prirodne kozmetike i jako sam ponosna na nju jer je svoju ideju i viziju uspešno sprovela u delo, na sreću svih nas koji smo korisnici, i još nekih dodatnih “leksikon” pitanja…

1.Boki moj dragi, kojih 5 reči su za tebe sinonimi za majčinstvo?
Ljubav, sreća, umor, požrtvovanost i instinkt.

2.Kako je nastala ideja o tvojoj prirodnoj Free Baby kozmetici za bebe? Koja misao je bila vodilja u celom procesu nastajanja prozivoda?
Zdravim načinom života, a samim tim i učenjem o prirodnim sastojcima kozmetičkih proizvoda sam se bavila dugo pre nego što je Leona došla na svet. Tokom trudnoće sa njom sam imala priliku, živeći na relaciji Los Andjeles-Beograd, da uporedim šta se sve nudi za bebe i decu na našem i njihovom tržištu. Na moje veliko iznenadjenje, i pored toga što kao zemlja obilujemo prirodnim resursima, nisam mogla naći dovoljno prirodne kozmetike tj.aromaterapeutske kozmetike za decu. Kada kažem aromaterapeutske važno je napomenuti da je to najviši standard u kozmetici što se tiče sastojaka, što bi značilo da proizvodi koji se deklarišu kao prirodni sadrže recimo ulje badema, dok u aromakozmetici kao što je Free Baby, to ulje mora biti hladno cedjeno i nerafinisano, što je ogromna razlika u samom kvalitetu ulja i njegovog delovanja na kožu. Tako se i rodila moja želja da Srbiji, pa i regionu, uskoro pružim najbolji kvalitet za one koje najviše volimo, kao i za nas same.

3.Da li misliš da se u Srbiji vodi dovoljno računa o sastavu kozmetičkih proizvoda? I koliko se uopšte informišemo o istom pre nego što neki od njih uzmemo sa police u prodavnici?
Smatram da se nažalost jako malo vodi računa o deklaraciji.
Majke se vode najviše iskustvima drugih, i retko ko se zaista informiše. To je velika šteta jer su nam danas putem interneta dostupne mnoge informacije i dovoljno je samo ukucati sastojak sa etikete da bismo saznali o čemu se radi. Iznenadile bi se kada bi shvatile da neki poznati proizvodjači koji važe za prirodnu kozmetiku ustvari koriste sastojke koji nisu nimalo prirodni. U današnje vreme je jako važno informisati se kako o kozmetici tako i o ishrani, jer nam se zaista svašta nudi u prodaji, a to su sastojci čija loša dejstva možda nećemo danas osetiti na koži ili telu ali u budućnosti svakako hoćemo…

4.Šta se novo sprema u Free Baby svetu?
Nedavno smo izbacili Ekcem Elixir koji nam je trenutno zvezda kolekcije, jer smo dobili mnogo pozitivnih utisaka koliko je pomogao u lečenju ekcema, uskoro na tržište treba da izadje ulje za strije za naše drage trudnice.

5.Ako ovaj tekst bude čitala neka mlada devojka kojoj predstoji svet modelinga koji su to saveti koje bi imala za nju? I šta je to što ti najviše iz njega nedostaje sada kada si mama i kada si posvećena nekim drugim lepim stvarima?
Na moju sreću modelingom sam se bavila dugi niz godina, te je svakako i došlo do nekog zasićenja i definitivno je majčinstvo došlo u pravom momentu. Ali i pored toga, dinamika života koju sam imala, putovanja i razne avanture mom duhu će uvek nedostajati. Želja mi je da decu vodim na putovanja i pokažem im svet onako kako sam ga ja upoznala, igralište za dušu i najbogatiju riznicu uspomena, a savet koji bih dala mladim devojkama je taj da nikad ne kompenzuju sebe zarad posla, iako je u mladosti jako teško ostati svoj i držati se u takvoj industriji svojih načela i ubedjenja, verujte da na kraju svega je to jedino što je važno i jedino što se ceni.

6.Kakav enterijer voliš?
Volim mediteranski enterijer koji me uvek podseća na leto i sunce. Volim svetle boje, kamen i mnogo cveća i biljaka u bilo kom enterijeru.

7.Ja imam tu sreću da jedem jela koja spremaš i sve ih obožavam. A šta je oni što ti najviše voliš da kuvaš za svoju porodicu?
U poslednje vreme ne eksperimentišem mnogo sa hranom kao što sam ranije, jer od kako Leona jede istu hranu kao i mi pazim da ne bude previše začinjeno, “čudnog” uskusa itd. Tako da najčešće spremam supe, čorbe, domaća jela, meso i ribu, a podrazumeva se da je način pripreme bez rafinisanih ulja, prženja itd. Spremam najčeše na nerafinisanom ulju semenki groždja jer ono trpi visoke temperature i nema jak miris za razliku od suncokretovog koje nerafinisano veoma se oseća na sam suncokret pa moji ukućani baš i ne budu srećni 🙂

8.Ako bi morala da izabereš omiljenu pesmu koja bi to bila?
Teško je izabrati jednu, ali neka bude “Vivo per lei” (Andrea Bocelli) koju od kada imam Leonu njoj posvećujem te mi je još draža nego pre.

9.A knjiga?
Pošto smo u duhu roditeljstva i same priče o deci, da ne kvarimo priču nekim težim delima, neka i izbor knjige bude “Mali Princ” svakako već vidjeno mnogo puta, ali sa razlogom.

Drage moje Momsters, ja se nadam da ste uživale u čitanju i ovom intervjuu, ja svakako jesam u njegovom stvaranju, kao i u svakom druženju sa B.♥️

Više o Bojani Barović možete videti ovde @bojanabarovic, a o Free Baby kozmetici ovde @freebabyco i www.freebaby.co

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *