Kremica za lakše dojenje ” Momsters Boobie Balm”

Sve mame koje su doživele i proživele dane “bolnih bradavica” znaju koliko to zna da bude neprijatno i nezgodno.
Ima raznih načina kako možemo da ublažimo tu ružnu pojavu: prvenstveno staviti bebu u pravilan položaj, jer sve dok beba ne sisa pod uglom pod kojim bi trebalo i “vuče” u stranu maminu siku, dešava se da bradavice postanu bolne.
Ako se pojave i ragade, potrebno je smanjiti nošenje brushaltera i bilo čega što pritiska grudi, nositi širu i pamučnu garderobu da bi se sitne ranice što pre osušile i zalečile. Dojku koju je u “gorem stanju” malo “poštedeti” i smanjiti malo, vremenski, dojenje na njoj.
Takodje, postoje i razni melemi i kremice koje mogu pomoći ukoliko ih koristimo u tom periodu, a i pre njega kao preventivu i negu.
Ja sam za sve vas napisala recept za onu koju sam ja sama sebi pravila i koju sam koristila.

Ovo su sastojci i postupak pravljenja:
Uzmete šerpicu u koju stavite kašiku PČELINJEG VOSKA (imate kod prodavaca meda da ga kupite i bitno je da je dobrog kvaliteta ili ako znate nekog ko se bavi proizvodnjom meda još bolje) zatim kašiku jestivog KAKAO BUTERA, i 2 kašike hladno cedjenog KOKOSOVOG ULJA. Možete dodati i par kapi vitamina E (imate u svim apotekama i onaj u kapsulama) Kada se sve otopi sipate u staklenu teglicu, ostavite da se ohladi i u frižider.
Mažate na bradavice nekoliko puta u toku dana.

Sara
Photo by Me 🙂 @oster_little_momster

Comments

  1. Prosto ne znam sta da kazem 😍 Odusevljena sam, ma malo je i to reci 😊 Prvi put komentarisem neki blog pa ne znam kako to funkcionise ☺ Bravo jos jednom draga Saro 👏👏 Jedva cekam nove postove 😗😗😗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *